Επιστρέψαμεεε!!!
Είχα σχεδόν ξεχάσει πόσο ωραία περνάμε στις εκδρομές μας!!!
Πολύ καλή παρέα, υψηλή διάθεση απ' όλους, όμορφα μέρη και πολύ καλό φαγητό χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία. Χάρηκα που γνώρισα την παρέα του Τάκη (Σάκης, Αλέξης, Τάκης αν δεν μπερδεύω τα ονόματα), που ξαναβρεθήκαμε με τον gor-gor και την Σούλα, με τον palidim με τον μάχιμο Ρώσο του και που είχα την προεδράρα συνοδηγό! Αχτύπητο δίδυμο, πρόεδρος συνοδηγός, δήμαρχος οδηγός!!!
Ωραία διαδρομή από Ομπλό με πολύ λασπωμένο τερέν, ένα ωραίο σημείο που είχε πέσει ο δρόμος και έπρεπε να κατεβούμε σ' ένα ρεματάκι για να το παρακάμψουμε και μετά την Αγ. Παρασκευή άσφαλτο μέχρι Ρακίτα λόγω περιορισμένου χρόνου.
Όσον αφορά το Touareg ήταν πρακτικά η πρώτη του δοκιμή εκτός δρόμου (δεν μετράω κάτι χωματόδρομους που έχω πάει μόνος μου). Συνολικά έμεινα ευχαριστημένος. Κυρίως με την άνεση που προσφέρει σε σκληρό τερέν, με το ύψος που του δίνει η αερανάρτηση και με την λειτουργία των ηλεκτρονικών που δούλεψαν υπερωρίες σήμερα! Χρειάζεται ωστόσο ένα χωμάτινο λάστιχο για να μπορεί ν' ανταπεξέλθει σωστά σε λασπωμένα τερέν σαν αυτά που περάσαμε σήμερα. Πρέπει κ εγώ να το μάθω καλύτερα γιατί πολλές φορές ξέχναγα το ESP ανοικτό και ξέχασα σε όλην την εκδρομή οτι κλειδώνει το κεντρικο διαφορικό

.
Όσον αφορά το χωμάτινο λάστιχο είναι απαραίτητο αλλά είναι και δυσεύρετο (πρωτογενές σε 17άρα ζάντα). Δεν βρίσκεις εύκολα εκτός και αν κάνεις παραγγελία και περιμένεις κανα δυο μήνες. Και αν βρεις (πχ. Cooper STT που έχω βρει) η τιμή είναι στα ύψη, κοντά στο χιλιάρικο!!
Λέω να ψαχτώ μήπως βρω κανένα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση αλλά και αυτό θέλει τύχη. Κάποιοι μου λένε να βάλω 50-50 και να κάνω στοιχειωδώς την δουλεια μου. Θα δούμε. Ας πηγαίνουμε εκδρομές και κάποια λύση θα βρω.....
Φώτο δεν έχω πολυ-τραβήξει, τράβηξε όμως μπόλικες ο πρόεδρος στα 56342megapixel....